Dark Light

TiDiK Q2S CAR CHARGER REVIEW Leave a comment

Untuk perkongsian kalini, kami nak kongsikan dengan anda kelebihan car charger dari TiDiK model Q2S yang mana berbaloi untuk anda miliki.

Jom kami kongsi dengan anda pengalaman menggunakan in car charger dari TiDiK Q2S.

1. Design

1) Saiz

Dari segi bentuk dan feature yang ada pada car charger ini adalah sangat baik. Saiz in car charger ini kecil sesuai untuk anda bawa ke mana-mana kerana tidak guna space yang banyak.

2) Material

Car charger ini diperbuat daripada PC Materials iaitu material tahan panas. Haba dalaman juga cepat untuk keluar jadi car charger ini tidak mudah rosak.

3) Anti slip

Terdapat juga snap anti gelincir di kedua-dua belah kepala pengecas untuk kepala pengecas tidak mudah tercabut dan arus yang masuk dalam telefon stabil.

4) Excellent smart chip

Dan yang paling best, car charger ini ada Intelligent chip yang mana selamat dan convenient untuk anda guna. Terdapat short circuit protection juga pada car charger ni yang mana memang bagus dan mampu selamatkan telefon anda jugak berlaku over heat atau short circuit.

2. 2 port USB

Terdapat dua port USB yang mana anda boleh cas dua telefon dalam satu masa. Ini adalah sangat membantu bagi mereka yang ada day trip dan tidak sempat cas telefon.

3. 2.4A Output Current

  • Arus boleh masuk sehingga 2.4A dimana sangat laju dan batery cepat penuh
  • Support semua jenis telefon / table dan powerbank

4. Kelemahan Q2S Car Charger

1) tak support fast charging

Kelemahan car charger model Q2S ni, dia tak support fast charging technology. Jadi untuk telefon yang ada fast charging, seperti :

  • Quick Charge
  • Qualcomm
  • Vooc

Anda tak boleh guna fast charging.

Artikel Berkaitan :

Tapi untuk charging biasa tanpa fast charging, car charger ini sangat OK kerana cas yang masuk tetap laju. Kerana arus yang masuk boleh sampai ke 2.4A

2 ) not include cable

Kelemahan yang kedua, anda cuma dapat car charger sahaja. Untuk cable anda terpaksa beli asing.

5. Price / Harga

Harga untuk Q2S car charger ini hanya RM25.00.

Mungkin anda merasakan car charger ini agak mahal berbanding harga car charger biasa di pasaran. Namun, dengan AI Chip yang ada pada car charger ini mampu untuk protect telefon anda dari overheat atau short.

Klik link untuk beli : Original Tidik Design Q2s 2 USB Port 2.4A Car Charger Adapter Suitable for all Phone – Bomomobile

6. Rating

8.7 out of 10

Itu sahaja untuk TiDiK Q2S car charger review, kalau berminat dengan produk ini anda juga boleh beli terus dengan kami. Bagi yang dekat boleh terus walk-in ke Bomomobile, Kuala Krai, Kelantan dan yang jauh boleh by pos. Pastikan beli yang original TiDiK. Sekian semoga membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close