REDMI 5A CHARGING PORT REPLACEMENT- CARA TUKAR CHARGING PORT Leave a comment

Telefon redmi korang susah masuk cas. kena tindih dengan buku baru charge masuk. Cas telefon masuk perlahan susah jugak kan. Jom kita tengok Team Bomomobile buat macam mana nak repair charging port problem.

MASALAH

Redmi 5a charge lambat masuk, cas masuk perlahan. Cable redmi 5a kena tekan baru charge masuk atau kena tekan cable dengan buku baru cas masuk.

PUNCA

Charging port problem disebabkan charging pin longgar akibat terjatuh. Kaki charging pin tidak bersentuh dengan charging board.

PENYELESAIAN

Team Bomomobile akan ganti charging port telefon redmi 5a ni dengan yang baru. Segala step cara buka telefon redmi 5a dan cara tukar charging port kami tunjuk di dalam video di bawah. Semoga membantu.

#redmi #redmi5a #chargingport #chargingportreplacement #tukarchargingport #masalahcastelefontakmasuk #caratukarchargingport #baikichargingport #carabaikimasalahtelefontakmasukcas #kedaibaikitelefon #kualakrai #bomomobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close