Dark Light

OPPO A37 BATTERY REPLACEMENT- MASALAH BATTERY CEPAT HABIS Leave a comment

Telefon oppo a37 battery cepat drain, battery telefon kembung dan bila cas bateri makin turun. Team Bomomobile selalu jumpa masalah battery dan apa yang paling penting korang kena tahu tips yang betul untuk menjaga bateri telefon korang dari cepat condemn.

MASALAH

Telefon oppo A37 bateri kong, dimana bateri telefon cepat habis. Ambil masa lama nak full charge, tapi bila guna tak sampai 30minit dah low balik. Ada jugak masalah bateri cas tak naik tapi makin turun. Paling bahaya bila bateri telefon korang kembung kena cepat-cepat tukar bateri baru.

PUNCA

Masalah bateri kondem selalunya berlaku disebabkan cas terlalu lama, melebihi had yang diperlukan. Setiap bateri mempunyai jangka hayat yang tertentu, bateri lama akan cepat rosak.

PENYELESAIAN

Team Bomomobile akan tukar bateri lama dengan yang baru dan proses ini ada kami tunjuk dalam video di bawah. Pastinya video dibawah akan membantu korang untuk tukar battery dengan lebih mudah.

#oppo #oppoa37 #lcdreplacemet #tukarskrintelefon #tukarskrin #tukarscreen #tukarLCD #skrinoppopecah #skrintelefonoppocrack #ghosttouch #caratukarskrin #carabaikiskrin #baikiskrin #kedaibaikitelefon #kualakrai #bomomobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close