Dark Light
lupa kata laluan akaun google

Lupa Kata Laluan Akaun Google Leave a comment

Anda lupa kata laluan akaun Google anda? Jangan risau, kami ada cara untuk membantu anda membuka semula akaun anda. Ikuti langkah-langkah mudah berikut:

  1. Pergi ke laman web Google dan klik pada butang “Sign in” di sudut kanan atas.
  2. Masukkan alamat email anda yang berkaitan dengan akaun Google anda dan klik “Next”.
  3. Di halaman seterusnya, klik pada pautan “Forgot password?” di bawah kotak kata laluan.
  4. Anda akan diminta untuk memasukkan kata laluan terakhir yang anda ingat untuk akaun anda. Jika anda tidak ingat, klik pada pautan “Try another way” di bawah kotak kata laluan.
  5. Anda akan diberi beberapa pilihan untuk mengesahkan identiti anda, seperti menerima kod pengesahan melalui telefon, email atau aplikasi Google Authenticator. Pilih salah satu pilihan yang sesuai dengan anda dan ikuti arahan yang diberikan.
  6. Selepas anda mengesahkan identiti anda, anda akan dibawa ke halaman untuk menetapkan kata laluan baru untuk akaun Google anda. Pastikan anda memilih kata laluan yang kuat dan mudah diingat.
  7. Klik pada butang “Change password” dan tahniah, anda telah berjaya membuka semula akaun Google anda!

Harap artikel ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah lupa kata laluan akaun Google anda. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau masalah lain berkaitan dengan akaun Google anda, sila hubungi sokongan pelanggan Google untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut.

cara untuk hubungi sokongan pelanggan anda boleh tonton video di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close