Dark Light

GALAXY GRAND DUOS | REPAIR Leave a comment

Untuk blog kalini. kami nak kongsi dengan anda cara baiki telefon Galaxy Grand Duos dan agak-agak berapa anggaran kos baiki telefon Galaxy Grand Duos.

1. STEP 1 KENAL PASTI MASALAH

Jadi pelangan kami datang ke Bomomobile dan cerita masalah telefon dia. Jadi telefon Galaxy Grand Duos ni telefon lama dia. dan dah lama tak guna. Boleh lihat dia punya batery telefon dah kembung dan cover belakang jugak hilang.

Walaupun telefon ni, telefon lama tapi banyak data dan sentimental values pada telefon ni. Sebabtu pelangan kami datang ke Bomomobile untuk repair supaya telefon ni boleh hidup dan guna seperti sebelum ni.

telefon galaxy grand duos

ARTIKEL BERKAITAN : GALAXY NOTE 3 | CHARGING REPAIR

2. PUNCA TELEFON GALAXY GRAND DUOS TAK HIDUP

Bila technician check telefon, telefon tidak ada apa-apa masalah. Cuma bateri telefon yang bermasalah, sebab kenapa telefon tak dapat hidup. Unruk masalah telefon ni, bateri telefon dah rosak.

3. CARA BAIKI

Jadi dah jumpa masalah untuk telefon ni. Technician boleh terus baiki. Telefon ni versi lama dimana bateri boleh dicabut terus dari cover belakang.

Proses baiki akan jadi lagi mudah, technician cuma perlu tukar sparepart bateri dan ganti back cover telefon supaya bateri tak tercabut.

ARTIKEL BERKAITAN : HUAWEI P9 BATTERY REPLACEMENT – Tukar bateri Huawei P9

Hasilnya, telefon dah hidup dan boleh digunakan seperti sedia kala.

Untuk angaran kos baiki, sangat murah. Cuma perlu bayar harga bateri dan cover belakang.

telefon galaxy grand duos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close